Slik lager du hjemmelaget valentinskort

Åpen bok på bord med røde konvolutter og røde roser rundt
Vannmelon som har hull i seg formet som et hjerte
«You're one in a melon»

Hvordan fortelle noen at du er glad i dem, uten at det blir klisjé? Jo, med litt humor og kreativitet. Se våre tips til hjemmelagde valentinskort.

Lag et valentinskort – med overraskende og morsomme "kort"

Hva med å gi en banan som et valentinskort? Eller kanskje en pære, en melon eller rett og slett en pose med gummibjørner.

Du skjønner kanskje ikke helt hvordan dette er relatert til Valentinsdagen, men kombinerer du det med et gøyalt, romantisk ordspill har du plutselig et valentinskort i en morsom forsendelse. Tenk helt ut av boksen og skriv rett på «saken».

Vi foreslår fire forskjellige varianter:

Finn frem en passende stor banan og en sprittusj, og skriv på bananen:

I am bananas for you

Finn frem en pose med med gummi- eller sjokoladebjørner. Hvilken søtsak det er spiller ikke så stor rolle for budskapet, så lenge det er en bjørn. Fest en lapp på posen med følgende tekst:

Life without you is unbearable

Tilbake til fruktkurven. Finn frem en pære i passende størrelse og skriv følgende med sprittusj:

We make a great pear

Finn frem en melon, kutt ut et hjerne i midten og skriv rundt:

You're one in a melon
Syv gule bananer på rosa bakgrunn, på den midterste bananen står det "I am bananas for you!"
«I am bananas for you»
Konvolutt og kort ved siden av blomster

Slik skriver du valentinskort til kjæresten

Foretrekker du det klassiske, fysiske valentinskortet, er det ikke alltid like lett å vite hvordan man skal starte.

På grunn av digitaliseringen av kjærlighetsbudskap er det i dag mange som faktisk ikke vet hvordan man skriver et godt, gammeldags kjærlighetsbrev.

Du er derfor ikke alene om du føler deg truffet. Håndskrevne kort er en sjelden kost som nærmest er forbeholdt jul og bursdag. Det betyr at det er rom for å imponere.

Sett deg godt til rette, og finn inspirasjon med disse konkrete tipsene:

Forberedelse er viktig

Det første du bør gjøre er å finne frem de nødvendige skrivesakene: Penn, kort, kladdeark og noe du eventuelt kan pynte kortet med.

Sett deg ned i godstolen og tenk på din utvalgte. Gå gjerne gjennom bilder av kjæresten og hyggelige opplevelser dere har delt. Dette kan vekke minner som du også kan ta med i valentinskortet.

Hvitt kort med tegnede, lilla hjerter ligger på et rosa bord. Foto tatt ovenfra.
Imponer ekstra med å lage valentinskortet selv!

Tips: Lag valentinskortet selv

Om du legger litt arbeid i kortet og lager det selv med tegning eller utklipp og et finere papir, imponerer du ekstra! Du finner mye nyttig utstyr og tilbehør i hobbybutikker.

Skriv fra hjertet

Kjærlighetsbrevet er svært personlig og kun ment for hverandres øyne. Slipp deg løs og skriv ned dine innerste tanker. Et kjærlighetsbrev kan gjerne være ufiltrert og rått med ord rett fra hjertet.

Visste du dette?

Enhver Sex and the City-fan husker vel scenen hvor Carrie refererer til boken «Love Letters of Great Men», men visste du at boken hun henviser til ikke eksisterte på daværende tidspunkt?

Tittelen og innholdet var kun diktet opp for å brukes som en rekvisitt i serien. I etterkant har boken blitt realisert og den er nå utgitt takket være av den enorme etterspørselen som kom etter at Big vant Carrie tilbake takket være disse kjærlighetsbrevene.

Tilpass språket

Alle forhold er unike og for at kjærlighetsbrevet skal oppleves som personlig må du tilpasse det til din elskede. Hvis du vil sanke kjærestepoeng bør du unngå å jukse med kunstig intelligens!

Reflekter litt rundt personlighetstrekkene til kjæresten din og vekt ordene dine deretter. Faller dere under kategorien «like barn leker best» skriver du et brev i en stil du selv ville ønsket å få. Dersom dere derimot klassifiseres som «motsetninger som tiltrekkes» bør du formulere deg annerledes enn hva du selv ville foretrukket.

Har du en kjæreste som er flink til å gi komplimenter og som ofte forteller deg hva hen føler, er det også sannsynlig at din kjære har et visst ønske eller behov for å få dette gjengjeldt. Da bør du skrive et valentinskort preget av komplimenter og gjerne med litt tanker rundt forholdet deres. Dersom dette er sjelden kost for din kjærestes øyne og øre er det gull verdt.

For det lille ekstra til valentinskortet

Avslutt kortet med å be kjæresten på date. Legg kjærlighetsbrevet i postkassen og vent spent på svar.