Årets sommermote til dame: Dette bør du ha i kofferten

Tre sommerkledde damer vandrer på båtbrygge.
Til storbyferien er det lurt å pakke komfortable plagg og gode sko, og gjerne plagg som kan kombineres til flere ulike antrekk. Med et par hæler kan du pynte opp antrekket på et blunk! 
Halvportrett av dame med hvit tanktop, løs, blå bukse og røde solbriller som drikker av kopp med sugerør står inntil fargerik murvegg. 

Enten sommeren 2024 tilbringes på strandferie, festival, storbytur eller hytta – her er inspirasjon til sommerklær du bør pakke med i kofferten.

Sommerferien nærmer seg, men hva er det egentlig lurt å putte i kofferten når du helst skal pakke både lett og praktisk, og samtidig ønsker å være trendy?

Vi har bedt eksperten om råd, og stylist og tidligere moteredaktør Cecilie Mevatne sitt beste tips er å starte pakkingen med å planlegge godt.

– Velg ut allsidige nøkkelplagg som matcher hverandre, og som kan kombineres til flere ulike antrekk og settinger, sier Cecilie.

– Og så pakker jeg alltid med et par gode sko! Uansett hva slags ferie man er på, blir det som regel en del gåing, så du kommer til å være glad for det.

Hvor skal du på ferie i sommer? Her er tips til hvilke sommerklær det er praktisk og trendy å ha med i kofferten:

Sommerklær i storbyen

Enten du skal utforske byens severdigheter, la kortet gå varmt på shopping eller bare ta inn atmosfæren i en ny og kul by, mener stylisten det er tre stikkord som gjelder for sommerens storbyferie: tidløst, klassisk og praktisk.

– Jeg velger ofte enkle plagg som går fint sammen, gjerne i tynne stoffer som tar liten plass i kofferten. Og så styler jeg heller antrekkene opp og ned med ulikt tilbehør og sko, forteller Cecilie.

Her er stylistens tips til go-to-plagg for deg som skal feriere i byen:

Velg en hvit tanktop i god kvalitet

Finnes det noe mer klassisk? I sommer er du helt on point med en jeans og hvit tanktop.

– Velg gjerne en i god kvalitet, som holder seg fin i både farge og form, tipser Cecilie.

– Style den med en jeans med en kul detalj, for eksempel et mønster langs benet eller kontraster av en annen denim-tone, og topp antrekket med et par solbriller og røde lepper!

Sommerens trendbukser er høye og løse

Både skinnyjeans og bukser med lavt liv gjorde et lite comeback i motebildet i fjor, men forsvant omtrent like raskt ut igjen. Sommerens desidert største trendbukse er nemlig både løs og har høyt liv, skal vi tro eksperten.

– Her kan man leke seg med både materialer og farger, det viktigste er at den er komfortabel og sitter fint, sier Cecilie.

– Style den sammen med en enkel t-skjorte eller tanktop på dagtid, og med en silkebluse om kvelden. Med et par sneakers eller høye hæler forvandler du også enkelt antrekket fra hverdag til fest.

Halvportrett av dame med hvit tanktop som holder mobil og en sykkel med bybilde i bakgrunnen. 
Dame med solbriller, hvit, løs bukse og grønn og hvitstripete genser poserer inntil hvit murvegg. 

Sneakers som synes

I sommer er det virkelig lov å sette farge på bena. På skofronten florerer det nemlig av sneakers i alle regnbuens farger.

– Selv tenker jeg å gå for et par klassiske Adidas Samba, som både er fine og gode å gå i, som jo er viktig når man skal traske gatelangs i en storby, sier Cecilie.

Om du vil være ekstra trendy kan du gå for et par i sommerens hotteste farge – rødt – eller bruke sokker med rysjedetaljer til.

Se etter modeller som Adidas Gazelle, Nike Cortez, Adidas Handball Spezial og Adidas Campus i skobutikken, som alle kommer i en rekke kule farger.

– Pakk også med deg et par hæler eller et par ballerinasko i nettingstoff eller med en søt sløyfe til kveldene når du vil være litt ekstra fin, tipser Cecilie.

TIPS!

En crossbodyveske er perfekt å ha med på storbytur i sommer. Den passer både til dag og kveld, og er dessuten et trygt valg med tanke på lommetyver.

– Velg gjerne en i trendfargen dus blå, foreslår Cecilie.

Nærbilde av to damer i hvite heklekjoler sitter på strand og smiler til hverandre
Sommerens strandmote er luftig, klassisk og nostalgisk! 
Et par røde flip flops ligger på treplanker på sandstrand 
Dame med sort bikini og hvit linshorts og skjorte poserer foran kamera 

Luftig lykke på strandferie

Ingen sommer uten sol, strand og hav! I tillegg til solkrem, caps, håndkle og en god bok, er dette trendy å putte i strandvesken i sommer:

Hvit heklekjole

– En hvit heklekjole er både trendy, luftig og gir den rette sommerstemningen. Med andre ord: Perfekt for stranda, sier Cecilie.

Den fungerer også fint under en blazer om kvelden eller sammen med et par joggesko på sightseeing, tipser stylisten.

– Med litt smykker og et par hæler har du også et trendy festantrekk. Den fungerer til alt!

Flip flops

Strandskoen over alle strandsko er tilbake i vinden, og flip flops er noe av det mest trendy du kan stikke tærne i sommeren 2024.

– Jeg sverger til et par klassiske i sort, men her er det bare å finne et par i den fargen man liker best, sier Cecilie.

Klassisk bikini

90-tallets minimalisme har også nådd årets badetøytrender, så i sommer kan du trygt finne frem den klassiske, sorte bikinien igjen, tipser Cecilie.

– Den passer dessuten perfekt under den hvite heklekjolen! Eller du kan kombinere bikinitoppen med en bukse med høyt liv, statementøredobber i gull eller sølv og en kul veske, og du har et fint antrekk til sene sommerkvelder, tipser stylisten.

Du trår heller ikke feil med en bikini med innslag av gull på stranda i sommer, eller med feminine detaljer som små rysjer eller sløyfer, skal vi tro eksperten.

– Badetøy med leopardprint er også trendy for tiden!

Sommerens solbriller

Ikke glem å beskytte øynene på stranden! I sommer er det ekstra trendy med et par store solbriller, gjerne med farget glass i for eksempel oransje.

Dame med fletter og rosa, kort topp ler sammen med dame i blå, paljetttopp
Selv om festivalmoten varierer litt ut fra type festival du skal på, er fellesnevneren at det er lov å leke seg litt ekstra med festivalantrekket. 
Nærbilde av kort, lys jeansshorts og heklet stripete topp på dame 
Dame med rosa hjertesolbriller og blå jeansjakke poserer foran kamera på festival 

Festlig moro på festival

Skal du på festival i sommer er det bare å slippe kreativiteten løs! På festival er det nemlig lov til å skinne litt ekstra, og ty til både glitter, glam og plagg du kanskje ellers ikke bruker så ofte.

Korte shorts

– Sommerens trendshorts er kort, og passer perfekt som en del av festivalantrekket, enten du går for en i denim, skinn eller i sommerens trendfarger som kremgul eller dus blå, sier Cecilie.

– Kombiner den gjerne med sneakers, et par Dr. Martens eller støvler om været krever det.

Topp med det lille ekstra

På festival i sommer kan du trygt velge en topp som skiller seg litt ut, eller har det «lille ekstra», tipser stylisten.

– Gå for eksempel for en kul t-skjorte som henter inspirasjon fra de klassiske sportstrøyene, eller en topp i gjennomsiktig eller metallisk stoff, sier Cecilie.

Skinnjakke

Er det kaldt kan du slenge en skinnjakke over festivalantrekket, og i år kommer den i alle mulige varianter.

– Velg den klassiske bikervarienten, en bomberjakke i skinn eller en lengre skinnjakke med blazerpreg, sier Cecilie.

– Skinnjakka fungerer perfekt til en denimshorts og topp, men også til kjoler og skjørt, om du vil kombinere det feminine og maskuline uttrykket, som er veldig trendy for tiden.

TIPS!

Topp festivalantrekket med en rosestrikk i håret, et par vågale solbriller og metalliske smykker, men husk; de mest kostbare bør du legge igjen hjemme.

Tre damer i collegegensere ligger på blomstereng og ler 
Det perfekte hytteantrekket i sommer er både komfortabelt og stilfullt! 
Dame med hvit hettegenser og solbriller poserer foran åker. 

Slaraffenliv på hytta

– For den avslappede feriekofferten er sommerens sporty stil midt i blinken, sier Cecilie.

Komfortabelt sett

For et trendy, men like så komfortabelt antrekk på hytta, kan du gå for et sporty uttrykk fra topp til tå i sommer.

– Kombiner gjerne en stor hettegenser med en capritights så du får litt balanse i antrekket, eller gjør det motsatt og kombiner en joggebukse med stripedetaljer i siden med en tettsittende topp som har et sporty element som en røff glidelåsdetalj, sier Cecilie.

Tøffelsandal

På bena er det tøffelvarianten av den velkjente Birkenstock-sandalen – Birkenstock Boston – som gjelder hvis du vil være både komfortabel og trendy i sommer.

– De passer spesielt fint til den korte shortsen, og så kan du style dem med et par sokker for et søtt uttrykk.

Pynt til håret

Føler du likevel for å pynte deg litt på hytta, har stylisten et godt tips:

– Trenden med å pynte opp håret med både sløyfer, silkebånd og hårbøyler med blomster har kommet sterkt tilbake, og er en enkel og fin måte å tilføre antrekket det lille ekstra!