Supre leker til barnebursdagen

to gutter leker med ballonger
Ta med ballonger i danseleken, så blir det ekstra vanskelig for barna å stå stille når musikken stopper.
Pinjata formet som en enhjørning henger mellom to trær
Pinata er en sikker vinner i barnebursdagen.
Jente og gutt med bursdagshatt hopper på trampoline fylt med ballonger

Skal du arrangere barnebursdag kan det være lurt å ha noen morsomme aktiviteter i bakhånd, særlig om dere skal være ute. Her er 8 morsomme bursdagsleker.

Danseleken

En voksen styrer musikken, mens barna danser. Hver gang musikken stoppes, skal barna stå musestille. Den som beveger seg er ute av leken. La gjerne bursdagsbarnet bestemme musikken.

Hviskeleken

Denne leken bør gjøres mens alle barna sitter ved bordet. Bursdagsbarnet tenker ut et ord og hvisker det til sidemannen som hvisker det videre. Når ordet har gått rundt hele bordet og kommet tilbake til bursdagsbarnet, skal han/hun si ordet som ble hvisket til han/henne sist.

Deretter skal han/hun si det riktige ordet. Sannsynligheten er stor for at ordet har forandret seg underveis. La alle barna finne på hvert sitt ord før du avslutter leken.

Flasketuten peker på

Slik foregår leken: Alle barna setter seg i en ring. Legg en flaske i midten av ringen og la bursdagsbarnet snurre flasken først. Før flasken snurres, bestemmer dere hva personen flasketuten peker på skal gjøre. Etter første runde er det den som sist ble pekt på som skal velge hva nestemann skal gjøre.

Adjektivhistorie

Lag en historie med plass til adjektiver og la barna fylle inn adjektiver etter tur. Dersom du arrangerer temabursdag, kan du lage en historie som handler om dette temaet. Du kan også la historien handle om barna som er på festen. Når alle adjektivene er på plass, leser du opp historien for barna. Vi kan garantere mye latter.

Slå på pinata

Pinata er en sikker vinner i enhver barnebursdag. Fyll den med godteri eller andre småting du tror barna vil like, og heng den opp i en passende høyde. Be barna stille seg i en lang rekke. Den første i køen får utdelt en pinne som de, etter tur, kan slå pinataen med. Til slutt vil det gå hull på pinataen og alle godteposene vil falle ut.

Smaksleken

Her skal barna ha bind for øynene mens de skal gjette hva de spiser. Sett frem skåler med ulike matretter – alt fra krydder til frokostblanding. De som gjetter riktig på flest matretter, vinner leken.

Husk! Noen barn kan være allergiske, så sørg for at alle tåler det du servere før du starter leken.

Fiskedam

Har du planlagt å gi gjestene godtepose før de reiser hjem, er dette en morsom lek å ha når bursdagsfesten nærmer seg slutt. Heng et teppe et sted det er plass til å stå både bak og foran, for eksempel ved en trapp, og la en voksen stå på baksiden og henge poser på kroken etter hvert som barna fisker.

Bruk en lang pinne som fiskestang, heng på en snor og bruk en klype som krok. Du må gjerne henge på dopapir og tomt godteripapir underveis, men husk at alle må få godtepose til slutt.

Lakrissnorspising

Hvert barn får hver sin lakrissnor som de skal spise så fort som mulig uten å bruke hendene.

Leker til utebursdag

  • Rødt og grønt lys
  • Boksen går
  • Gjemsel
  • Kaste ball på blikkbokser

Forslag til premier

  • Klistermerker
  • Godtepose
  • Sjokolademedalje
  • Diplom