10 kreative ideer til babyshower

tre damer som feire babyshower
jente og gutt med babydukker
liten jente som holder over munnen sin og ler
klippebok med babybilder
gruppe med unge mennesker som maler
fotoalbum med barnebilder i sort og hvitt

Med disse aktivitetene blir babyshoweren garantert en hit!

En magisk tid venter for kommende mødre og fedre. Men la oss være ærlige: Tiden som gravid innebærer mye slit – kvalme morgener, verkende rygg og hovne føtter, for å nevne noe.

Derfor er det ingen tvil om at en vordende mor fortjener en skikkelig hyllest før livet tar en helomvending! Inviter venner og familie til en heidundrende feiring av barnet som kommer, og ikke være redd for å fylle babyshoweren med lek og moro.

Her er ti morsomme aktiviteter som gjør babyshoweren til en fest:

1. Lag en egen body-kolleksjon

La gjestene være kreative, og sett opp en stasjon der de kan dekorere en helt egen body til barnet som kommer!

Kjøp inn bodyer uten motiv og legg et stykke papp inn i hver av dem, for å gjøre dekorasjonsjobben enklere. Legg ved giftfri stofftusj, stempel og stoffmaling som gjestene kan bruke til å lage personlige og morsomme dekorasjoner.

Husk å kjøpe bodyer i forskjellige størrelser, slik at body-kolleksjonen kan være i bruk så lenge som mulig.

2. Ikke si baby!

Denne leken kan holdes gående gjennom hele feiringen og sørger for at gjestene må holde tunga rett i munnen. Det finnes bare én regel: Ikke si ordet «baby».

Gi hver av gjestene fem merker – det være seg pin, armbånd, sløyfer eller lignende. Om du hører noen si det ulovlige ordet, får du lov til å stjele et merke. Gjesten som sitter igjen med flest merker vinner leken.

3. Heller bok enn kort

Selv om det ofte skribles ned velvalgte ord på kort som kommer med gavene, ender kortene dessverre ofte med å bli liggende som rot eller havne i søpla.

Lag heller en dekorativ bok som gjestene kan fylle med hilsener, visdomsord og råd. På den måten har de kommende foreldrene noe fint å se tilbake på når hverdagen fylles med skitne bleier og søvnløse netter. Hvis noen har et polaroidkamera, er det ekstra hyggelig å legge ved bilder fra dagen.

4. Malernes mester

Arranger en malekonkurranse, der gjestene virkelig kan grave frem sine kreative evner. Dere bestemmer selv hvor profesjonelt utstyret skal være, men det kan være lurt å anskaffe noe som er litt ordentlig.

Det flotteste maleriet blir nemlig hengt opp på barnerommet! Og dommeren? Det er selvfølgelig de kommende foreldrene.

5. Hvem er babyen?

Be gjestene om å rote i skuffer og skap etter bilder fra deres egen barndom, og finn ut av hvilken gjest som har tatt med hvilket bilde. Det er sannsynligvis ikke så enkelt som man skulle tro.

6. Barndommens hemmeligheter

Det ligger nok av press på en vordende mor ¬– spesielt en som venter sitt aller første barn. Derfor kan det være deilig med en gave som får henne til å senke skuldrene litt, samtidig som alle får seg en god latter.

Lag en videohilsen der foreldre, besteforeldre, storesøsken og andre fra barndommen hennes forteller om en gang de ikke gjorde en spesielt god jobb med å ta vare på henne. Det finnes helt sikkert mange morsomme historier – og det gikk jo bra med henne til slutt.

to jenter som holder et videokamera og filmer hverandre
Ubrukte bleier ligger i en eske som er nummerert
baby som spiser barnemat med grimase
bleier som ligger strødd rundt omkring på rosa og blått bakgrunn
gutt som leker med byggeklosser

7. Babyshower-bingo

Gaveoppakningen behøver ikke kun å være en fest for den som åpner gaver. Lag bingobrett der hver av gjestene fyller bingorutene med hva de tror ligger i gavehaugen. Underveis i oppakningen krysser man av for korrekte svar, og den som først får en hel linje vannrett, loddrett eller diagonalt vinner spillet.

8. Test smaksløkene

Ting er sjelden som de ser ut – det gjelder i hvert fall i aller høyeste grad for innholdet i babymat. Lag smaksprøver av maten som kommer på glass, og prøv å gjette hva de moste måltidene egentlig består av.

9. Bleieskiftestafett

I den kommende tiden skal det skiftes uendelig antall skitne bleier, og foreldreparet vil utvilsomt ta imot all hjelp de kan få. Derfor kan dere like gjerne lære dere hvordan man gjør det med det samme.

Del gjestene opp i to lag og plasser dokker, bleier og babywipes på et bord. Den som skal i ilden har bind for øynene.

Når babyen har blitt tørket pent og fått på seg bleia ordentlig, går turen videre til neste lagkamerat. Laget som først har hatt alle lagkamerater gjennom oppgaven vinner.

10. Lag et unikt sett av byggeklosser

Denne aktiviteten bør være gjennomførbar selv for de minst kreative i gjengen. Gi hele selskapet hver sin byggekloss av tre, og sett frem maling, lim, glitter, tusjer og annet hobbyutstyr. Snart vil foreldreparet ha en hel samling av unike byggeklosser! Noen vil kunne lekes med, andre kan være pynt på barnerommet – og enkelte bør kanskje bare legges ned i en skuff.