Meny
 
hudpleie, kremer, skjønnhet, tips til huden

Ta vare på huden din

Tips om hvordan du kan ta vare på huden din etter vinteren

Den norske vinteren er lang og setter sitt preg på huden vår ned mye værforandringer og kulde. Huden blir mindre motstandsdyktig, den blir dehydrert og svekket.

For å klargjøre huden og bli kvitt den gustne vinterhuden vi nordmenn ofte får, er vitaminer, antioksidanter og lipider (fettstoffer) viktige byggesteiner for gi huden styrke, glød og fuktighet tilbake.
Å fjerne døde hudceller fra ansiktet regelmessig, er smart. Spesielt etter vinter med mye vær. En peeling/ansiktsskrubb, enten med korn eller syrer, vil gi huden en fornyet glød.

May, butikksjef hos Vita, anbefaler ansiktsolje for å få tilbake fuktighet og glød. Den påføres over dag eller nattkrem og bekjemper tørr og gusten vinterhud. Kan også påføres før makup, for å gi et jevnere, mer naturlig resultat til din makeup.

Helene på Slow Velvære forteller at Vitamin A blant annet er hudens medisin.  Ekspertene anbefaler helt klart til økt bruk av riktig type vitamin A fordi den:

- beskytter først og fremst cellenes DNA, som er viktig for en sunn og frisk hud

- reparer celleskader, samt øker tykkelsen i enkelte hudlag

- reduserer solskader som linjer og pigmentering

- bedrer eksem og styrker hudbarrieren

- bidrar til økt produksjon av kollagen og elastin

- bidrar til økt fuktighet

Helene som eier Slow Velvære bruker Environ hudpeieserie i sin hudpleiesalong og gir sine sterke anbefalinger av denne serien.  

Vårluften er veldig skarp, og det er veldig viktig å beskytte ansiktet mot vårsolen.  Å ha en egen solkrem til ansiktet er bra. Faktor 30 og 50 anbefales. Den vil beskytte mot både UVA og UVB stråler. Det beste produktet for å beskytte huden mot både aldring og de sterke solstrålene.

 

Her finner du ekspertisen som kan gi deg flere tips og anbefalinger:

KICKS, LUXE PARFYMERI, VITA, SLOW VELVÆRESALONG OG VITUSAPOTEK NORDSTJERNEN

Sist endret - 21 mars 2019